Veelgestelde vragen

MAAK JE OOK VEGAN/GLUTENVRIJE TAARTEN?

Ik heb enkele vegan en glutenvrije taarten in het assortiment. Vraag er naar als je interesse hebt en we bekijken samen de mogelijkheden. Ik reinig alles netjes vooraleer ik glutenvrij bak, maar ik kan niet 100% garanderen dat er geen sporen van gluten achterblijven.

IS ER GEBAK DAT ALCOHOL OF NOTEN BEVAT?

Dat is er zeker ook, ja. Indien je dit niet wenst, laat het mij dan weten. De samenstelling van de verkochte producten kan wijzigen. Contacteer me als je meer info wenst over de allergenen!

MAAK JIJ OOK TAARTEN MET FONDANT?

Ik overtrek geen taarten met fondant, nee. Ik verwijs je graag door naar collega’s die dat wél doen. Ik gebruik wel al es fondant om koekjes mee te versieren of als accentje op een taart.

IS ALLES OP DE TAART EETBAAR?

Niet altijd! Bij afhaling van je taart, vertel ik er altijd bij wat niet eetbaar is. Denk aan verse of gedroogde bloemen, plastiek diertjes, taarttoppers etc..Ik gebruik voedselveilige flower tape (ook niet eetbaar) om verse bloemen in de taart te steken. Informeer ook je gasten over de niet eetbare delen van de taart.

MAG IK JE EEN FOTO TONEN VAN OP INTERNET OM DIE DAN NA TE MAKEN?

Jij mag mij zeker en vast foto’s aanreiken van wat jij leuk vind, maar enkel ter inspiratie voor mij. Ik maak geen taarten na, ik bied jou namelijk graag een unieke taart aan! Neem es een kijkje tussen de foto’s van mijn gebak, zo krijg je een idee van mijn persoonlijke stijl.

IK VIND HET NOGAL MOEILIJK KIEZEN OM ZO’N FEESTELIJKE TAART SAMEN TE STELLEN?

Geen paniek, ik denk met je mee! Ik kan jou suggesties aanrijken van lekkere smaakcombinaties, de gepaste versieringen, hoeveel nodig voor hoeveel personen, combinaties van verschillende sweets etc… Je mag me ook carte blanche geven, dat vind ik heel erg leuk. Trust me, ik maak er iets wondermoois van!

HOE LANG OP VOORHAND MOET IK BESTELLEN?

Reken zeker 2 weken op voorhand. Voor een groot feest met veel taart en sweets graag 3 weken op voorhand. Soms lukt last minute ook nog wel, een nee heb je dan, een ja kan je krijgen, dus waag gerust een poging! Voor bruidstaarten echter dien je zeker 2 maanden op voorhand te bestellen. De  reden daarvoor is dat ik nog een hoofdberoep heb en Gattoos is een one-woman-show, dus doe ik alles alleen: je taart bedenken, grondstoffen aankopen, mails beantwoorden, bakken, decoreren, afwassen…met veel liefde altijd, dat wel!

VIA WELKE KANALEN BESTEL IK?

Per mail: hallo@gattoos.be

Op facebook en instagram mag je me ook sturen via een pb of dm…alhoewel ik dan meestal zal vragen om verdere details te bespreken via mailverkeer, hier gaat er minder makkelijk communicatie verloren.

Telefoon: 0478/23.01.56 (bij afwezigheid: wees niet verlegen en spreek iets in na de biep,  ik bel je terug)

OP WELKE DAGEN (EN WAAR) KAN ER AFGEHAALD WORDEN?

Dat bekijken we steeds samen. Afhalen gebeurt bij mij thuis, ik geef je ten gepasten tijde mijn adres door.

HOE VERTRANSPORTEER IK BEST DE TAART?

 Je taart zit in een stevige doos die je best komt halen met de wagen. Je kan parkeren op mijn oprit. Zorg vooral in de zomer voor een koele wagen (hallo airco!). Plaats je taart op een vlakke ondergrond, best in de koffer, nooit op schoot of op de passaierszetel! Heb je een soort van anti-slipmatje? Ideaal, breng het mee om onder je doos te leggen. Ook een soort curverbak is perfect om je taartdoos in te plaatsen!

HOE BEWAAR IK MIJN GEBAK HET BEST?

In de koelkast ermee! Haal je taart wel een klein uur op voorhand uit de koeling zodat die op temperatuur kan komen, koud gebak is niet lekker..Dit hangt beetje af van de soort taart, ook hierover geef ik steeds advies mee bij afhaling. Plaats je taart nooit in de volle zon!

HOE LANG KAN IK MIJN TAART BEWAREN?

Dat hang af van de soort en ook hierover geef ik sowieso raad bij ophaling.  Ik geef hier alvast wel mee dat je taart best afgedekt of in de originele doos bewaart in de koelkast, zodat andere koelkastgeurtjes er niet bij kunnen. Taartresten kan je ook versnijden in stukken/plakken, goed verpakken in folie en 3 maanden bewaren in de diepvriezer. Ontdooien doe je altijd in de koelkast.

HOE SNIJ IK EEN HOGE TAART?

Aha, ietsje anders toch dan een doorsnee gewone taart. Het versnijden doe je in brede plakken, niet in spieën. Ik leg je uit hoe dat moet als je je taart komt halen! Het enige wat je ervoor nodig hebt is een snijplank en een goed (koks)mes, maar liefst een broodmes. Met een gewoon mes of aardappelschiller lukt dit niet.

VOOR DE BETALING, WAT HEB JE HET LIEFST?

Bij voorkeur met Payconicq of de bank-app. Cash mag ook.

IK WENS EEN FAKTUUR VOOR MIJN AANKOOP, KAN DAT?

Tuurlijk, laat me dat gelijk ook weten bij het plaatsen van je bestelling.

VERKOOP JIJ B2B?

Absoluut. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bekijken voor een samenwerking.

GEEF JIJ WORKSHOPS?

Neen, voorlopig niet…maar never say never!

Contacteer mij

Genieten met gebak?

Bel me

0478/23 01 56

Stuur een mailtje

hallo@gattoos.be

Kom langs op afspraak (afhaling)

Grote Reukens 26, 9070 Heusden

ZOMERVERLOF 2024: van 1 tot en met 18 augustus!

X